You owe $49 to your mom and $49 to your dad making it $98, now you have one dollar, you can use that one dollar to pay your mom so now you owe her $48. So in fact you owe a total of $97 dollars (the cost of the t-shirt)
i went to a place like that. and after a while i just yelled out "IS THERE A SPOT FOR THE POOR AS **** PEOPLE?!" and THAT, my firend, is how i got kicked out of an outlet mall
its all good, till the last equation. the last equation is assuming you're trying to add up to the original 100. that is not true. the 49 and the 49 are portions of your remaining debt. all that was spent however was 97. therefor, the last equation should be adding up to 97; the total of your debt. it should read, (49 + 49) - 1 = 97. you still owe 49 to each parent, and you have a dollar left over that should be going towards reducing that debt, therefore it should be subtracted, to equal the actual debt total; the cost of the shirt 97. the logic behind the last equation in the paragraph is faulty. thats all :)
to #90, also not true. if youve already given $1 to each parent, then give them $49.50 each, the total you've paid will be $50.50 each or $101 total. You're still giving them $49 each, the remaining dollar is just what you have left to start paying them off. If you were to split that remaining dollar and pay them as much as you can right off the bat, you would give them an additional $0.50 each and your remaining debt will be $48.50 to each parent.
The shirt costs $97
Dad gave you $50.
Mom gave you $50.
You now owe them 100.
You bought the ******* expensive shirt $100-$97 = $3.
You payed your parents 2% of what you owed them ($1).
You now owe them $49 each.
There's no missing dollar, because you payed the shop $97/$100, and that's the money you owe, that money doesn't ******* exist.
First of all, i have two statements for this shirt thing.
1. The one doller is in the shirt (if that makes sence)
And 2. WHO THE HELL BUYS A SHIRT THAT COST $97?!?!?!?!?!?!?!
actually you sir are completely right, the only reason there seems to be a missing dollar is because of how you phrase the riddle. if you phrase it like the picture had, then there is a missing dollar. Just saying if any confusion
But the real solution is. You buy the shirt, you have $3 left, your mom has 1 dollar, your dad has 1 dollar, you have 1 dollar, and the shirt store has 97 dollars 1+1+1+97 = 100..
or the real answere is dont be a crab ass and give your father that 1 dollar bill! you took 1 dollar and gave them all 1 dollar each there fore dad has then you ow your dad $48 and your mom $49 = 97 dollars........dad get that dollar cause theres nothing you can buy in the kitchen
they try trick you by adding how much you OWE and how much you HAVE which is retarded. you still owe them 98 dollars whether you keep the damn dollar or not.
Thank you for educating me and probably several other funnyjunkers on this ******** problem. I swear I was about to throw my ******* laptop out the window.
Bitch please.. 49+49=98, those 2 dollars which u gave to your parents are the missing 2. Your dollar is from those 98 dollars because u spent 97 on the shirt..
Well, I'm going to try to explain the math one the best I can... When you start the problem, there's 100 dollars total in consideration: 50 from mom and 50 from dad. You spend 97 dollars out of the 100 on the shirt, leaving you with 3 dollars. After you give the 1 dollar to each mom and dad, combined with the one dollar you have and the 97 dollar value of the shirt, it still adds up to 100 dollars total. What you still owe the two parents has nothing to do with how much money they currently have. The last part is to just throw you off. Another way to interpret this is for 49 + 49 + your 1 = only 99. How much you currently owe them goes from zero to negative 100 before paying them each one dollar. You are going to owe 97 dollars by the end of the problem, because that's how much money was left over in this closed system. -49 + -49 + 1 = -97, how much you still are under for the shirt. I know, I know, tldr, but I did the problem out, so I'm going to post it goddamit!
The $98 (49+49) is a debt. The $1 you have is an asset
$98-1 = $97, which is the value of the shirt.
In other words, you should not be adding the $1 asset you have to the $98 debt you have. You should add it to the shirt value:
$97 shirt + $1 change = $98 debt to parents.
Because you paid 97$ you have 3 left. So you give your mom, your dad and you keep 1$.
So 100 - 97=3$.
You owe your mom 49$ and your dad 49$. Thats 98. MINUS the one dollar you have ( why? because you dont owe it to yourself.) Thats 97. The one "missing dollar" is a fail of the equation.
exactly. it doesnt make sense to add the debts into the same equation as your own money. another version of this riddle is the 3 guys 1 hotel room riddle. (no, it is not a porno. search it up.)
You initially take $50 from each parent. And each parent pays for half the price of the shirt, which is 97/2 = $48.50, to each. Once you pay back $1, you now owe $47.50 to each parent. You still have the $0.50 you kept from each, so you owe an additional $0.50 to each, so it works out as $48 each, which is $96 in total that you now owe.